Ljuset lyste med sin frånvaro…

Fotograferad från Räddningstjänsten mot Åberget/Sävast.

Fotograferad från Räddningstjänsten mot Åberget/Sävast.

I fredags kväll begav jag mig ut med hopp om att finna ljuset. Ljuset från belysningen på PEAB-travet i Boden. Jag har några bildidéer som ska ingå i ett projekt jag arbetar i. Jag hade kollat med ansvariga på travet och de sa att belysningen förmodligen skulle tändas i de sista loppen då väderprognosen sa molnigt och regn.

Belysningskonstruktioner på PEAB-travet.

Belysningskonstruktioner på PEAB-travet.

Tärna?

Tärna?

Jag åkte ut i god tid och rekognoserade lite olika vinklar. Sen var det bara att vänta på mörkret och jag nog tyckte för en stund att den klarblå himlen så smått började intas av svarta moln. Tidigare under dagen hade regnet stått som spön i backen så helt hopplöst såg det inte ut. Jag åkte till det gamla flygfältet bakom Boden arena och fördrev lite tid. För den fågelintresserade kan jag meddela att det är en väldig aktivitet över hela fältet.
Storspovar i massor som med sitt karaktäristiska läte bildar en symfoni med grym ”surroundeffekt”.
En annan art som jag inte vet vad den heter jagade varandra i vad jag förmodar är parningslekar. De höll sig på behörigt avstånd från mig så någon bra bild på det fick jag inte men de såg ut så här: Lite längre bort höll paramotor-människorna till. Det ser onekligen härligt ut att hängande under skärmarna lyfta mot himlen. Jag stannade till en stund och betraktade en man som såg ut att ha lite problem att komma i rätt läge för ”take-off”. Sekunder senare lyfte han likt en jättefågel mot skyn. Medan jag stod och betraktade skådespelet kom jag plösligt på varför jag egentligen var ute med kameran, jag såg molnen komma inrullande.
Jag återvände till travbanan och gjorde mig redo för molnens, och därmed mörkrets, intåg. Kollade lite på ekipagen som rusade förbi. Men icke sa Nicke, molnen stannade kvar på behörigt avstånd och jag kunde besviket kostatera att vill man ha moln så får man – såklart – en blå himmel. 

Upp! all images © 2015 FOTOGRAPHIC